AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

27 Ocak 2017 Cuma

Blogger Site Açılış Hızını Arttırmak



Bu yazımda sizlere kendi kullandığım yöntem olan javascript dosyalarını blogger altyapısına aktarmayı açıklayacağım. Yazıyı yazma sebebim google'nin blogger yardım forumunda bir arkadaşın sorusuna cevap vermek.

Bildiğiniz üzere bazı blogger temaları javascript kodlarıyla çalışıyor. Bunun nedeni tema yapımcılarının kod dağınıklığıyla uğraşmak istememesi. ) Sitenizin açılması için gereken birçok javascript kodu olabilir. Temanızın javascript dosyası kullanıp kullanmadığını öğrenmek için, widget genişlet diyerek Ctrl + F kombinasyonuyla js veya javascript diye aratabilirsiniz. Bu js lerin daha hızlı yüklenmesini sağlayabiliriz. Üstelik hiçbir siteye js dosyalarımızı upload yapmaya gerek duymadan.

Örneğin blogunuzda benim blogum gibi video manşet, tab menü gibi bölümler varsa büyük ihtimal temanız js kullanıyordur. Açıklayacağım yöntem bu yöntem size açılışta hız kazandıracaktır. Çünkü artık kodlarınız başka sitede js olarak değil, blogger altyapısında kod olarak bulunacaktır.

Şimdi gelelim açıklamaya.

- Js kodunuzu alıp tarayıcıya yapıştırıyorsunuz.
- Açılan sayfadaki kodları aşağıda gösterdiğim yere yapıştırıyorsunuz.
- Bu işlemi yaparken notepad kullanın çünkü kodunuzu oraya yapıştırdıktan sonra bütün kodu kopyala yapıştır ile gösterdiğim yere koyacaksınız.
<script type='text/javascript'>

//<![CDATA[

Kodu buraya yapıştırın.

//]]>

</script>

Bunları yaparken de widget genişletmeyi unutmayın. Oluşturduğunuz kodun hepsini aşağıdaki resimde gösterdiğim yere yapıştırıyorsunuz. Ondan sonra kaç tane java kodunuz varsa yukarıdaki gibi yapıyorsunuz ve alt alta yapıştırıyorsunuz.



İşlem bu kadar. Eğer sorun yaşarsanız yorum bölümünde belirtin hemen yardımcı olurum. İyi bloglamalar.

1 yorum: