AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

26 Ocak 2017 Perşembe

Blogger Yazıları Otomatik Olarak Facebookta Not Olarak Göstermek



Blogumuzda yazdıklarımızı otomatik olarak facebook'ta gösterebiliyoruz. Bunun için birkaç basit adımı uygulamak yeterli. Facebook tarafından hazırlanmış olan bu bağlantıdaki notlar uygulamasına gidiyoruz.



Sol üstteki sayfam'a ekle linkine tıkladıktan sonra açılacak olan pencereden, içeriğimizin yayınlanmasını istediğimiz sayfamıza notlar uygulamasını ekliyoruz. Notlar uygulamasını eklediğimiz facebook sayfamıza giderek, bu sayfada bulunan sayfa'yı düzenle linkine tıklayıp, sayfamızın düzenleme/ayarlar bölümüne geçiyoruz.

Düzenleme sayfasında bulunan notlar uygulamasına ait bölümde önce; uygulama ayarları linkine tıklıyor ve açılan penceredeki profil sekmesinden notlar'ın kutu ve sekme eklentilerini sayfamıza ekliyoruz. Sonra da yine aynı pencerede bulunan ek izinler sekmesinden de akışta yayınla özelliğini işaretliyoruz.



Yine notlar bölünde bulunan, düzenle linkine tıklıyoruz.

Gelecek olan sayfanın sol üst bölümünde yer alan not ayarları alanındaki bir blog aktar linkine tıklıyoruz.



En son olarak web sitemize veya blogumuza ait olan besleme'nin ( feed ) linkini yazıp ekliyoruz.



Eğer adımları doğru bir şekilde uygulamışsanız sonuç bu örnekteki gibi olacaktır.

Facebook sayfanızdaki hayranlarınız, siz web sitenizden veya blogunuzdan herhangi bir içerik yayınladığınızda, içeriğinizin bir ön sunumunu kendi duvarlarında görüp tıklaycak ve facebook sayfanızın notlar bölümüne gelerek, içeriğinizi görüntüleyecekler.

Ayrıca bu notların, başta google olamak üzere, arama motorları tarafından eklendiğini/indexlendiğini de unutmayalım.

Hepsi bu. Herhangi bir sorunda yorum bölümünü kullanabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder